Angsten

Iedereen is wel eens bang, daar is op zich niks mis mee. Je kunt bijvoorbeeld schrikken van een hard geluid of als er een grote blaffende hond op je af komt, Angst is een natuurlijke reactie op een situatie die plotseling is ontstaan. Deze angst is een waarschuwing en je lichaam komt in actie om te vluchten of te vechten.

Angst is een emotie met een sterk fysiologische impact: ons hartritme en ademhaling versnellen, onze spieren trekken zich samen of onze handen gaan trillen. Elke vorm van angst roept een onbewuste lichamelijke reactie op die niet tegen te houden is. Bij extreme angst kun je ‘bevriezen’ en niet in staat zijn en/of voelen om te handelen: je bent dan als het ware ‘verstijfd van angst’. Dit kan je dagelijkse functioneren gaan beheersen zodat je situaties gaat vermijden, of dat je steeds meer geïsoleerd raakt.

Er zijn verschillende soorten angst. Het is goed om hierbij hulp te zoeken en te ontdekken welke gevoelens een belemmerend effect op jouw leven hebben. Heb je nog vragen of ben je geïnteresseerd in een afspraak? Neem dan gerust contact met mij op, ik hoor graag van je.