Ervaringen van (oud) cliënten

Luisterend oor
Dit is de eerste hulpverlener waar ik écht van kan zeggen dat het traject heeft geholpen. Haar luisterend oor en deskundigheid heeft er voor gezorgd dat ik in relatief korte tijd grote stappen heb gemaakt.

Puntjes op de i
Ik moest van heel ver komen, Christien heeft me nooit opgegeven en dat had ik nodig om te komen waar ik nu ben. Mijn eigen inzet was ook belangrijk en Christien heeft de puntjes wel op de i gezet, met ook de nodige ruimte in mijn proces.

Meedenken
Christien is een warme lieve vrouw die mee denkt in het proces.

Verbinding
Het gaat zo goed en we ontdekken dat het ons goed af gaat ook in het verbinding maken en het bespreken van onze gevoelens en emoties. We willen je heel hartelijk danken voor je inbreng en inzet. Het heeft ons goed gedaan en geholpen om weer het een en ander op de rit te krijgen. Het gaat nu zelfs beter dan dat het ooit geweest is. We verwonderen ons er zelf ook over. En jij mocht daarin een schakel zijn. Dank je wel hiervoor.

Op mijn gemak
Ik ben heel fijn geholpen, op een leuke en goede manier. Ik voelde mij er ook op mijn gemak. Samenvattend in drie woorden: respectvol, eerlijk en betrouwbaar.

Trauma verwerken
Met mij gaat het goed. Ik merk dat alles wat we het afgelopen jaar samen hebben besproken steeds herkenbaarder wordt in de praktijk en alle “losse ontdekkingen” die me af en toe in de war brachten, nu als een puzzel in elkaar gaan vallen. Het gespannen gevoel dat ik constant rond mijn maag voelde is sindsdien weg. Ik kan weer vrij en diep ademhalen, letterlijk. Zo bijzonder hoe dit soort mentale dingen je zo lichamelijk kunnen kwellen. Ik ben enorm dankbaar. De te hoge lat ligt wel op de loer merk ik, maar het feit dat ik dit merk is al een enorm pluspunt, want dan kan ik ‘m weer lager leggen.

Grenzen aangeven
Na de therapie ben ik er zeer zeker op vooruit gegaan, durf nu veel meer aan te geven, weet waar me grenzen liggen en durf dat ook aan te geven. Gelukkig hoef ik nu ook niet meer te overleven en mag ik gewoon leven. Wat betreft mijn Perfectionistisch handelen, dat is soms nog wel moeilijk om toe te geven dat goed ‘goed genoeg’ is. Ik merk wel dat ik dan veel sneller kan werken en veel meer kan dan dat ik wist. Ik ben erg blij dat mijn therapie goed heb afgerond.

Geen angst meer
Ik voel me erg rustig, heb geen angsten meer zoals ik ze eerst had, ik raak niet meer zo gauw ondersteboven van nare dingen die op me af komen. Door de rust die ik ervaar voel ik me gelukkig. Ik doe nu mijn eigen huishouden en ik dacht altijd dat ik niet veel kon, maar nu weet ik dat ik wel veel kan en dat wil ik ook uitleven.

Tiener
Met mij gaat alles goed. Ik heb veel aan je hulp gehad, en nog steeds! Op school gaat het ook goed. Ik moet nog steeds wel wennen en nog mijn plek vinden, maar dat komt wel goed. We krijgen 10 minuten gesprekken om te zeggen wat er goed gaat en wat er beter kan, dus ik ga wel veel vertellen wat ik er van vind.